Náš tým na seriálu závodů „Kolo pro život“

24.06.2010 15:02

V sobotu 12. června se na start závodu ORLÍK TOUR KOOPERATIVY postavilo celkem 760 závodníků. Mezi nimi i olympionici, reprezentanti ČR v běhu na lyžích Lukáš Bauer a Martin Jakš. Samozřejmě náš tým u toho nemohl chybět. Sobotní, skoro tropické počasí způsobilo závodníkům potíže, které se nevyhnuly ani našim borcům. Technickou trať plnou prachu všichni naši zvládli výborně. Je vidět, že s vrcholící bikovou sezónou dobře zúročují svoji intenzivní přípravu a tím velice dobře reprezentují náš tým, naše partnery a Město Horní Cerekev.

 

Nahlédněme do sobotních výsledků:

 

Závod 50 km

Svoji formu potvrdil Jiří Diviš, dojel na výborném 33. místě ve své kategorii a celkově 108. Za ním předvedl velice pěknou jízdu František Bezděkovský – 62. místo ve své kategorii a 179. celkově. Horko zapůsobilo na Petra Fialu, který nad ním nakonec zvítězil a dojel na 122. místě ve své kategorii a celkově na 331. místě.

Jediná žena z našeho týmu Helena Potěšilová dojela společně s Marcelem Freyem. Odměnou jim v cíli byla plná lahev vody Rajec, které se hned Helena po dojezdu podívala na dno. Helena ve své kategorii obsadila 7. místo a celkově dojela na 400. místě. Marcel Frey byl ve své kategorii 91. a celkově se umístil 401. (rodilý gentleman dal přednost Heleně v cíli).

 

Závod 20 km

Zde jsme měli na startu jednoho juniora Jana Mikoláška, který měl ovšem velice stíženou startovní pozici. Nedokázal být včas na startu a tak před ním bylo asi 300 závodníků. Přestože jeho celá jízda byla až na malý problém bezchybná, Honza ve stíhacím závodě nakonec obsadil 5. místo ve své kategorii a celkově se v tomto závodě umístil na 10. místě.

 

Závody dětí

Statečně bojovali všichni. Dětská trať zde byla velice náročná s prudkým dlouhým stoupáním a jako již tradičně na těchto závodech velice početně obsazena ve všech kategoriích. Nejlépe se s tratí poprala Karolína Kofroňová (nar.2000), která si dojela ve své kategorii pro bronzovou medaili. Dobře si vedli i ostatní, kteří atakovali medailové pozice, ovšem vedro jim dalo také zabrat. Marcel Frey (nar. 2000) dojel na výborném 6. místě a Klára Divišová (nar. 2005) obsadila další vynikající 5. místo. Umístění dětí v tak prestižním závodě jako je „Kolo pro život“ je zárukou kvality dětského kádru.

J Mikolášek

 

—————

Zpět