Merida Bike Vysočina Nové Město na Moravě 13.8.2011

22.08.2011 10:01

Druhý srpnový víkend jsme trávili v Novém Městě. V sobotu ráno se zde konal maraton na 80km a 40km. Na dlouhou trať se vydalo 300 závodníků a na tu krátkou, kde jsme měli také zastoupení vyjelo 450 závoďáků. Počasí se nijak nepředvedlo. Déšť a docela zima. Kdo měl na startu pláštěnku, tak to vychytal. Trať byla náročná, bahnitá a závěrečné stoupání po sjezdovce do cíle byl masakr, jak to komentovali účastníci tohoto výstupu.

Výsledky našich.

Nejlépe z našich dojel Milan Čech, který celkově dorazil do cíle na 25. místě a 5. ve své kategorii.

Marcel Frey zajel taky velice dobrý výsledek. Celkově na 108. místě a 20. ve své kategorii.

Luboš Kadlec 145. místo celkově a 25. v kategorii. Petr Kadlec 239. místo a 47. v kategorii. Na trati ze sebe vydali všechno a závěrečný úsek zvládli na výbornou.

Zuzka Vacková 180. celkově a 11. ve své kategorii. Letos se specializuje na krátké tratě cross country a tak je zaměřen i její trenink, ale i tento náročný závod zvládla dobře a budeme držet palce při závěrečném závodu série Jihočesko-bavorského poháru MTB, kde je na prvním místě.

V sobotu odpoledne odstartoval Světový pohár Cross-country, na trati se představili junioři a juniorky.

V neděli dopoledne jely ženy a zlatá tečka programu byli muži a Jaroslav Kulhavý se svojí supr jízdou. Diváci vytvořili nádhernou atmosféru jako při světovém poháru v lyžování.

Trať si vyzkoušeli i Milan s Marcelem. V náročných úsecích překonali sami sebe. A je tam, znamenalo Milánův pád, který skončil naštěstí dobře, idkyž ztráta tachometru taky naštve. Vše zdokumentováno ve videotéce a na fotkách.

Cyklistický oddíl Horní Cerekev děkuje pořadatelům za organizaci tak náročné akce a za zážitek, který nám spolu se závoďáky připravili.

Josef Frey,  Romana Freyová

—————

Zpět