3.08.2013 PÁLAVSKÝ KRPÁL - Mikulov - GALAXY SERIE

03.08.2013 22:45

Peklo v Mikulově

Horké letní dny  předurčovaly v Mikulově opravdu pekelné závody, další díl seriálu GALAXY SERIE 2013. Tradiční trat´po vinicích v okolí Mikulova se zajížd´kou do Rakouska patří k rychlým tratím seriálu, kde je možné hodně získat, ale také vše  ztratit. Tentokráte jsme jeli ještě navíc o „mistrovské“ body. Tomu také odpovídala celková účast více skoro 600 závodníků.

Jako první se do závodění pustily děti. V kategoriích holek  do 6-ti  a do 9-ti let máme stálé bojovnice o nejvyšší příčky. A ani tentokráte se neztratily. Vydatná podpora rodinného „teamu“ a svědomitá příprava přináší ovoce v podobě medailí.

Již v průběhu dětských závodu se na start začali sjíždět závodníci na dlouhou trat´-72 km. Zde jsme měli 3 mužské zástupce a 1 odhodlanou bojovnici v ženské kategorii.   

Další doúmorného vedra odjeli závodníci na krátké trati - 36km. Zde jsme měli 6 zástupců.

Závod se jel na 1 kolo u krátké trati a na 2 kola na dlouhé trati. První okruh byl pro všechny dostatečným testem fyzické a  psychické odolnosti. Boj s časem a poledním vedrem opravdu všechny prověřil. To, co se ovšem dělo v druhém kole na dlouhé trati se nedá popsat jinak než PEKLO!!!. Kdo nejel  - neuvěří! Je vůbec možné, aby na občerstvovací stanici došla voda a iontové  nápoje????  Ano je to možné – v Mikulově sice mají velkou účast závodníků, ale překvapí je velké vedro a tím pádem i spotřeba  nápojů. Nebudu raději reprodukovat můj rozhovor s pořadateli na občerstvovačce.  

Můj názor je, že toto byl ukázkový případ hazardování se zdravím závodníků na úkor výdělku.  Myslím, že pořadatelé mají o čem přemýšlet.

 

Výsledky našich borců :

 

Děti - Kristýna 1. místo -  Blahopřejeme

         Klára     4. místo -  krůček od  medaile :)

 

 KoloběžkyKlára 1. místo a Kristýna 2. místo – Blahopřejeme

 

Krátká trat´ - Pavel 6. místo, Honza 15. místo, Matouš 22 místo. Tomáš 11. místo, Milan 17. místo, Jirka Sadílek – defekt .

Honza zajel opravdu dobrý výsledek, 15. místo benjamínka v dorostu je dost dobré.

 

Dlouhá trat´ - Jirka Diviš 6. místo, Petr 18. místo, Luboš 39. místo.  Monika bojovala s vedrem, ale bez vody se nedá jet.

 

Všem je potřeba poděkovat za dobré výkony a snahu o nejlepší výsledek v Pekle. 

 

Luboš Kadlec

—————

Zpět