31.8. 2013 JISTEBNICKÝ MARATON - GALAXY SÉRIE

09.09.2013 22:30

Poslední víkend v srpnu se jel „staronový" maraton v Jistebnici v rámci Galaxy Série 2013. Pro naše závodníky by se spíše hodil termín běžecké závody než maraton. Společný start dlouhé a krátké trati byl zajímavým řešením a jízda ve „vláčku“ připomínala závody KPŽ (ostatně trať byla i tak značena).

Na rychlé, místy blátivé trati nebyla nouze o defekty. Takže kdo píchnul, měl pramálo šancí na slušné umístění. Okruh krátké trati na 34 km byl zahřívacím kolem pro dlouhou 58 km trať, a končil stejně jako dlouhá trať okruhem XC, které se jelo hned v neděli. Dobrá organizace přispěla k celkem pohodovému průběhu závodu a je třeba vyzdvihnout bezchybné fungování „občerstvovačky“ i v průběhu dlouhé trati. Zásluhu na tom měl i nestor závodů GALAXY SÉRIE - Evžen Kamenár.

Z našich výkonů je třeba vyzdvihnout umístění na stupních vítězů, a to:

Koloběžky - Klára 1. místo a Kristýna 3. místo, dále ve svých kategoriích Kristýna 1. místo a Tomáš 3. místo. Holky jsou našimi stálicemi a Tomáš konečně úspěšně zúročil svoji dřinu v tréninku – GRATULACE všem medailistům !!! 

Ostatní umístění opět byla v předních pozicích:

Klára 4. místo, Kateřina – 6., Karolína -7. v juniorech !!!, Pavel - 7., Radek -10. , Matouš - 12. , Milan - 18. opět v roli domestika a na dlouhé trati Jirka - 14. a Luboš 36.

Běžecké výkony předvedli Matouš, když v XC sekci přetrhnul řetěz, a Luboš, ten po pádu 5 km před cílem dobíhal s prázdným předním kolem.

Marodka i nadále trápí naše seniory. Snad na posledních 2 závodech je uvidíme alespoň v roli diváků nebo podpůrného týmu. Závody ve Zruči a Brdech mohou zásadně promluvit do našeho celkového umístění v seriálu.

Luboš Kadlec

—————

Zpět